Fleksibilni mali apartman na dvije razine u Bordeauxu

Fleksibilni mali apartman na dvije razine u Bordeauxu
Allen and Betty Harper
Tim Autora
Allen and Betty Harper
Obitelj Sa Zlatnim Rukama
Ocjena:
5

Ovaj mali stan na dvije etaže nalazi se u kamenoj zgradi u srcu povijesne jezgre Bordeaux, Francuska. "Izazov ove rehabilitacije bio je osmišljavanje malog prostora u kojem će biti prisutne sve funkcije većeg stana", arhitekti u L'atelier mielu.

Glavna prednost od 485 četvornih podnožju krevetić je njegova velika svjetlina; mali dom ima deset prozora, omogućujući mu da koristi od svih orijentacija (Sjever, Jug, Istok, Zapad). Nadograđeni kantinski podovi i drvene police doprinose toploj atmosferi.

Sve žive funkcije - rad, jedenje, spavanje - kreativno su organizirane na različitim razinama. Kad uđete, privući ćete se na policu na jednoj od zidova, koja se podiže na postolje. Ova platforma u podnožju može se koristiti kao radna površina, ormar za skladištenje i kut za čitanje. Možete li vjerovati da nekoliko madraca i svjetiljka mogu stvoriti takvo ugodno utočište za čitanje?

Suprotni zid povezuje rublje i stepenice, s integriranim skladištem. Kuhinjski otok, dostupan sa svih strana, čini jaslicu posebno svestranom. Na katu se nalazi kupaonica i spavaća soba koja je dovoljno velika za bračni krevet i komoditet. [Fotografija: Mickaël Martins Afonso]