Nightfoxova vila u Ocean's Twelve Movieu

Nightfoxova vila u Ocean's Twelve Movieu
Allen and Betty Harper
Tim Autora
Allen and Betty Harper
Obitelj Sa Zlatnim Rukama
Ocjena:
5

Tko je vidio poznati film "Ocean's Twelve" sa svojom jedinstvenom distribucijom (George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, a to su samo neki od poznatih imena), definitivno je vidio i divio se jednom od mjesta u kojima su se odvijali dijelovi akcije, vila iz 19. stoljeća, poznata kao "Villa Erba", smještena na obalama jezera Como u Milanu u Italiji. To je zapanjujuća rezidencija koja impresionira i danas, kada se koristi kao centar za konferencije.

Činjenica da se nalazi na obalama jezera čini ga atraktivnijim, "čuvana" kipovima i kamenjem, baš kao i tvrđava. To je dobar primjer "velike kuće", velikog doma i svih onoga što ove riječi podupiru. To je karakteristično za građevine rimskog stila koje postoje u Italiji i koje izgledaju kao da imaju priču i dijele njihovu prošlost s osobom ispred njih, baš kao što Villa Erba kaže priču o slavnom filmu, a ne samo to.

MoreINSPIRATION
  • Casa China Blanca u Meksiku - vila u filmu "Neograničeno"
  • Villa Linnanmaki u Someru, Finska
  • Impresivna Villa d'Este u Italiji s 25 hektara vrtova

Zgrada sama sa svojim pročeljem, položajem i okolicom izgleda kao kralj na prijestolju. Nijedna druga zgrada nije mogla biti prikladnija za "Dvanaestero oceana", a nijedna druga lokacija više nije bila impozantna, privlačnija pri pripovijedanju priča o prošlosti.