Integralna kuća u Torontu, Kanada

Integralna kuća u Torontu, Kanada
Allen and Betty Harper
Tim Autora
Allen and Betty Harper
Obitelj Sa Zlatnim Rukama
Ocjena:
5

Većina mojih želja počinje s: "Ako sam imao više novca ...". A ovdje je primjer onoga što možete učiniti ako imate dovoljno novca da zaposli najbolje ljude da učine upravo ono što želite. Ova nevjerojatna kuća izgrađena je negdje u blizini Toronta u Kanadi, a vlasnik je vrlo poznati profesor matematike koji je nekada bio violinist, pa i dalje jako voli glazbu. Njegovo je ime dr. James Steward i prije nekoliko godina htio je započeti graditi svoju kuću iz snova gdje bi mogao živjeti na svježem zraku daleko od grada, ali i koncerte kad god bi to želio.

Na to je unajmio nekoliko vrlo dobrih arhitekata, čak i ako nisu u to doba bili vrlo poznati i potpuno ih je povjerio u radu. Jedini zahtjev bio je da kuća ima puno krivulje i vrlo dobru akustiku. Pa, to se događa. A to je više nego samo to. Na primjer, ima spektakularan stubište u kojem možete vidjeti prekrasno staklo koje je puhano i plavo, kao i puno ogledala koja dovode do zadivljujuće slike.

MoreINSPIRATION
  • City View Residence Kuća se nalazi u Austinu Texasu
  • Seattle Galerija kuća Olson Sundberg Kundig Allen arhitekata
  • Sofisticirana kuća Maddock u Calgaryu, Kanada

Brigitte Shim i Howard Sutcliffe dva su umjetnika koji su uspjeli završiti ovaj pravi umjetnički rad. Pa, istina je da su imali slobodu trošiti sve što je bilo nužno i potrošili su oko 24 milijuna dolara za ovu kuću, ali stručnjaci kažu da to vrijedi za cijenu. Ne samo da je to jedinstveno mjesto, s puno prostora za svaku aktivnost u slobodno vrijeme, već i mogućnost koncerta usred ničega, daleko od grada i dima.