Chalet Panorama u Quebecu gleda na stjenoviti krajolik

Chalet Panorama u Quebecu gleda na stjenoviti krajolik
Allen and Betty Harper
Tim Autora
Allen and Betty Harper
Obitelj Sa Zlatnim Rukama
Ocjena:
5

Arhitektura Casa konstruiranChalet Panorama, moderni povlačenje smješteno u Saint-Siméon, Quebec, Kanada. Zgrada je integrirana u stjenovitu terenu, s temeljom poduprtom od dvije betonske oštrice. Na taj način, voda teče slobodno ispod stambenih prostora. Štoviše, zidovi križnog laminiranog drveta pružaju zaštitu od seizmičkih aktivnosti regije.

"U ekološki odgovornom duhu, nekoliko komponenti su se, između ostalog, oporavili od starog samostana", rekli su arhitekti. "Posvećena korištenju najma, izbor da se pojedinačna razina življenja nameće kako bi omogućila pojednostavljene i tekuće prostore. Ovaj dizajn u redovima otvorio je sve sobe prema rijeci i stvorio snažnu segregaciju živih i odmorišta. "

Dizajn interijera je minimalistički, inspirirajući se iz okolnog krajolika. Opsežno korištenje drveta, kamina i velikih prozora donose toplinu u dnevnom boravku. Kuhinja i dnevni boravak su organizirani u otvorenom planu; pogodno za druženje prijatelja, ova se društvena zona može proširiti na otvorenom, zahvaljujući šarmantnoj terasi koja gleda na rijeku. [Fotografije i informacije koje pruža Architecture House]