Ashoka Canggu - vila "V" u Baliu

Ashoka Canggu - vila "V" u Baliu
Allen and Betty Harper
Tim Autora
Allen and Betty Harper
Obitelj Sa Zlatnim Rukama
Ocjena:
5

Ashoka Canggu je vila na Baliju koja kombinira skandinavske tradicije s otvorenosti i tradicionalnim materijalima na Bali. Ima oblik "V", rezultat mjesta, okružen rižinim pragovima, kišnim šumama i lokalnom svetom putu. Danski dizajnerski studio Mencke & Vagnby napravio ga je kao ljetna rezidencija za par u Hong Kongu, a mjesto je u malom selu Canggu, blizu Denpasara. U prizemlju se otkriva otvoreni plan, u bliskom kontaktu s vrtom, bazenima i pruža prekrasan pogled na zapad.

Okolna stjenka balinskog kamena iznutra je glavna građevina; kameni pod mijenja površinsku strukturu. Ono što je impresivno i privlačno je tipična otvorenost balinskih domova; prvi kutija u bijeloj boji, beton koji odražava sunčevu svjetlost i pruža hlad za prizemlje uključuje tri glavne spavaće sobe.

Kupaonice su bile inspirirane špiljama i čuvale su se u lokalnom kamenu s velikim prozorom neba iznad tušem i kadom. Sjeverozapadni dio mjesta pretvoren je u dugi bazen; čini se da vrt postoji kako bi cvijeće odgovaralo Balinese tradicionalnoj paleti boja.

MoreINSPIRATION
  • Khayangan - luksuzna privatna vila u Bali
  • The Mesmerizing Ocean i planinski prikazi od Banyan Tree Ungasan Bali Resort
  • Alila Manggis - Inspiring World Corner na Baliju

Postoji lijepa veza između unutarnjeg i vanjskog prostora i općenito je uporaba linija i materijala zapanjujuća. Širok stakleni prozori i vrata pružaju jedinstvenu perspektivu nad očaravajućim zelenim svijetom. Prisutnost statua može se osjetiti i izvana i iznutra; kamene stijene su impresivne, a komadi namještaja i nijanse otkrivaju toplu atmosferu koja vas čini ugodno.