10 Uvid u Design Mind of Philippe Starck

10 Uvid u Design Mind of Philippe Starck
Allen and Betty Harper
Tim Autora
Allen and Betty Harper
Obitelj Sa Zlatnim Rukama
Ocjena:
5

Philippe Starck jedan je od najplodnijih dizajnera našeg vremena. Okrenuo je svoju ruku praktički sve što postoji, od hotela, restorana, barova i klubova do namještaja, posuđa, prtljage, kuhinje pa čak i prehrane. Često se smatra lošim dječakom dizajna, Starck je poznat po njegovom duhovitom reinterpretiranju svakodnevnih predmeta i svima koji su imali zadovoljstvo biti u istoj sobi, bez sumnje će ga naći iznimno zanimljivim i definitivno zabavnim.

Freshome je imao zadovoljstvo susresti se s gospodinom Starckom prije nekoliko tjedana u Berlinu na svjetskoj premijeri svoje najnovije kupaonske kolekcije za Axor. Održan na E-Werku, pokretanje Axor Starck Organic bio je razrađen posao koji je Starck otkrivao svoje novo stvorenje i dopuštajući svima koji su sudjelovali da dobiju intrigantan uvid u djela njegova nepobitno briljantnog uma.

1. Kreativnost je težak posao

"Idem u kuću u Formenteru, koju imam 46 godina. Kad sam tamo radim, radim, rade noću i danju sa svojom ženom, to je jako dosadno za nju ... Radim sam 8-10 sati dnevno, osobito od lipnja do sredine rujna, a sve je to učinjeno tijekom ovog vrijeme. Ovo je moje razdoblje kreativnosti. "

2. Kreativnost nije zabavno

"Nije zabavno stvoriti, pitati majku. To je najbolje vrijeme vašeg života, ali nije zabavno. To je poput ovisnosti o drogama. Morate znati da sam krajem kolovoza uništen i moram otići u kliniku. Nakon ovih tri mjeseca rada odlazim u kliniku da se odmori jer sam uništen i bolan sam svugdje. Ne mogu donositi nikakve odluke. "

3. Tlak ne predstavlja problem

"Ja sam tlakom dokaz. Nemoguće mi je pritisnuti. Ja sam najslabija osoba na svijetu. Ali, kada napreduješ, bolje si i bolje i bolje. Kada počnete poboljšavati, vrlo je teško nastaviti. "

4. Dizajn bi trebao biti bezvremenski

"Dizajner je dužan stvoriti bezvremenski dizajn. Da biste bili bezvremenski, mislite jako daleko u budućnost, a ne iduće godine, ne u dvije godine, ali u najmanju 20 godina. "

5. Uspjeh ne radi o brojevima

"Radio sam cijeli svoj život da ostanem najmanji mogući. Za mene je moguće postati poslovni čovjek s 400 dizajnera koji čine posao i postaju vrlo bogati. Ali nisam to želio. Prije dvije godine kad smo imali 60 ili 70, zatvorila sam tvrtku. Sve sam platio i uništio tvrtku kako bih mogao početi iznova od nule da budem siguran da uvijek mogu ostati što je moguće manje. "

6. Kreativnost je osobna stvar

"Kreativnost nije industrija, kreativnost nije inspiracija, samo je tip, gola ispred stranice. To znači sve što vidite da je dobro, bilo sam, sve što vidite da je loše, bilo sam. "

7. Dizajn ne može riješiti sve

"Svaki put ima svoj alat ili svoje oružje, a svaki alat ili oružje ima svoje vrijeme. Za izazov koji imamo danas, nasilje izazova i hitnost izazova, dizajn možda nije pravi alat za sljedećih 20 godina. "

8. Postoje dvije vrste dizajna

"Postoje dvije vrste dizajna: korisno, što štedi živote i beskorisno, što ne spasava živote. Danas dizajn ne spašava živote. Dizajn nikad nije spasio živote, ali prije toga nije bilo tako hitno. Dizajn u najboljem slučaju može pokušati poboljšati život. "

9. Što je sreća?

"Ne znam kakva je sreća, ali otkad sam se oženio Jasminom, počinjem shvaćati."

Nikada nemoj biti zadovoljan

"Uvijek sam razočaran. Ponekad, budući da sam veoma ženstven, plačem kad vidim rezultate. Nikad ne idem u hotele ili restorane koje sam dizajnirao, jer su za mene poput ogledala koje odražava sve moje pogreške, moje slabosti. Uvijek sam razočaran sam.